Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klädde sig för utmanande – attackerades

Nyheter | 26/01/2009 20:35

Den högerextrema gruppen attackerade kvinnor som klädde sig utmanande.

INDIEN. Högergruppen Sri Rama Sena är känd för att skapa sociala spänningar och attackera människor med sitt budskap. Denna gång var det i den indiska staden Mangalore som medlemmar från partiet slog till mot kvinnliga krogbesökare.

Männen gick in på en bar och började hota kvinnorna som satt där inne. Utan något som helst hyfs knuffades de förskräckta kvinnorna ut på gatan. Medlemmarna från Sri Rama Sena anser inte att kvinnor ska dricka alkohol och protesterade över det faktum att många av dem klädde sig utmanande.

Till följd av det bryska handgemänget föll vissa av kvinnorna ute på gatan och slog sig.

– De hamnade i gräl med de kvinnliga gästerna och sade att de klädde sig oanständigt, berättar polisinspektören Umesh G Shet, enligt The Times Of India.

Männen hotade också med att kvinnorna skulle råka illa ut om de visade sig på barer igen. Till slut gav de sig av från platsen efter att ha hotat barens ägare.

Polis har nu arresterat 13 män i samband med händelsen, som hävdar att attacken utförts "på grund av de unga kvinnornas attityd".

De anklagade också dem för att "ha involverat sig i omoraliska aktiviteter, som konsumering av alkohol, oanständiga kläder, och umgänge med ungdomar från andra religioner".

Se mer om händelsen nedan.

Skrivet av: