Kanada lägger fram stimulanspaket

Budgetförslaget handlar om att vinna eller försvinna för minoritetsregeringen.


Kanadas regering presenterade på tisdagen ett stimulanspaket på 40 miljarder kanadensiska dollar (cirka 260 miljarder svenska kronor).

Med skattesänkningar och infrastruktursatsningar ska landet tas ur recessionen, men priset är ett beräknat budgetunderskott för innevarande budgetår, det första i landet på elva år. Finansdepartementet räknar dock med att vara tillbaka på plus under budgetåret 2013-2014.

– Vi måste göra vad som krävs för att få rörlighet i ekonomin och för att försvara Kanada i denna extraordinära tid, sade Kanadas finansminister Jim Flaherty, uppger CBC.ca.

Budgetförslaget handlar om att vinna eller försvinna för konservative premiärministern Stephen Harpers minoritetsregering.

Det krävs stöd från åtminstone ett av de tre oppositionspartierna för att regeringen ska kunna sitta kvar. Två av dem, Nya demokraterna och Bloc Quebecois avvisade omedelbart förslaget. Det mer inflytelseriska Liberala partiet väntades godkänna budgeten, men avvaktar med sitt besked.

– Det finns en del positiva sidor med den här budgeten . . . men det finns också en del som oroar oss, sade liberalernas ledare Michael Ignatieff.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.