Mejerichef överklagar melamindom

Mejerichefen som fick livstid har överklagat domen.


Chefen för det mejeriföretag som stod i centrum för mjölkskandalen i Kina överklagade på söndagen domen på livstids fängelse.

Den 66-åriga kvinnan fälldes förra månaden för att ha "tillverkat och sålt falska och undermåliga produkter". Kvinnans advokat säger att överklagandet grundar sig på att bevisen mot henne inte är tillräckliga.

Sanlu, där hon satt som ordförande, var det första och största företaget som ertappades med att ha sålt mejeriprodukter spetsade med melamin, en kemikalie som får dem att framstå som mer proteinrika.

Över 300 000 barn har insjuknat efter att ha fått mjölk som gjorts på mjölkpulver utspätt med melamin. Minst sex barn har dött.

Den förra Sanlu-chefen och två andra personer har dömts till livstids fängelse för delaktighet i skandalen, som lett till att kinesiska mejeriprodukter runtom i världen har återkallats.

Två män dömdes till döden efter ha befunnits skyldiga till att ha äventyrat allmänhetens säkerhet, genom att tillsätta melamin i mjölk och sedan sålt den vidare till mellanhänder. En person har fått ett villkorligt dödsstraff - ett straff som rutinmässigt omvandlas till livstids fängelse. Andra inblandade i skandalen har dömts till fängelse i mellan två och 15 år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.