Kraftigt snöfall i Västeuropa

SAS har tvingats ställa in flyg från både London och Paris.


Invånare i västra Europa varnas för trafikstörningar på grund av ett snöoväder som började dra in under söndagskvällen. Två brittiska flygplatser stängdes tillfälligt under kvällen för snöröjning och över 20 flygningar ställdes in.

SAS har tvingats ställa in flyg från både London och Paris på grund av snöovädret. Cirka 1 400 passagerare som ska flyga från eller till Stockholm och Göteborg är drabbade. Flygtiderna i London är framskjutna ungefär sex timmar och SAS hoppas på att man ska kunna erbjuda plats åt alla som vill flyga senare under dagen.

–Vi vet inte riktigt hur det kommer utvecklas. Vi uppmanar alla att hålla koll på vår hemsida och flygplatsernas hemsidor. Hör man inget annat, är det som vanligt, men man ska vara beredd på förseningar, säger Niclas Härenstam, presschef på SAS Sverige, till TT.

Vad gör ni för dem som inte kommer i väg i dag?

– Vi ska hjälpa dem på bästa möjliga sätt, men man får tänka på att det är speciellt med snöoväder.

På Skavsta flygplats i Nyköping, som bland andra Ryan Air använder, har man på förmiddagen haft två förseningar på cirka tre timmar. Det gäller ett plan från Liverpool och ett från Dublin.

– Det kan ge förseningar på andra destinationer senare i dag, säger Skavstas vd Dot Gade Kulovuori till TT.

Den här vintern har hittills varit den kallaste på över ett decennium i Storbritannien och meteorologerna spådde att kylan sitter i ytterligare några dagar.

London har täckts av tio centimeter snö - kanske inte så mycket med svenska mått, men nederbörden är den ymnigaste i London på 18 år.

Utöver stoppad busstrafik, kraftiga förseningar i flygtrafiken och problem i tåg- och tunnelbanetrafiken har många skolor i sydöstra England stängt och plogbilar kämpar för att hålla vägarna farbara.

Även Frankrike och Spanien har drabbats av snöyran. Franska flyg försenades och en mängd trafikolyckor inträffade i halkan, dock utan svårare skador.

I Spanien stängdes två motorvägar tillfälligt av i Madridområdet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Snökaos i Norge