Minst 84 döda i australiska bränder

De kraftiga bränderna skördar allt fler offer.


Minst 84 människor har mist livet i bränderna som härjar i sydöstra Australien, uppger polisen. Döda människor har hittats i husruiner och utbrända bilar.

– Man känner sig så hjälplös. Det finns samhällen som är helt förstörda. Det finns inget kvar. Och var och en av oss känner någon som kommer att förlora allt, säger Michelle Achison, boende i Victoria, enligt CNN.

Nu fruktar man att dödssiffran kan komma att överskrida 100 personer. Bränderna är de värsta i landet sedan 1983, då 75 personer dog, skriver Sky News.

– Vi plockar upp dem (kropparna) allt eftersom, sade en talesperson för polisen till Reuters.

Samtidigt vårdas flera personer på sjukhus för allvarliga brännskador.

– Tyvärr är det några som inte kommer att överleva, sade John Coleridge, läkare vid ett sjukhus i Melbourne, till journalister.

De flesta dödsoffren har krävts nordväst om Melbourne. Hundratals bostäder är lågornas rov i området. En av städerna i området, Marysville, tros ha förstörts till 90 procent av lågorna. I själva verket är branden så stor att den är synlig från rymden.

– Många människor har överraskats i sina bilar när de försökt fly men omringats av lågorna, sade biträdande polischefen Kieran Walshe.

I en utbränd bil satt sex människor i Kinglake och i en annan i Strathewen ytterligare tre.

– Det värsta människor kan göra är att fatta ett sista-minutenbeslut att fly. De riskerar att bli fångna i sina bilar, sade räddningstjänstens taleskvinna Rebel Talbot.

De döda har hittills hittats i utbrända byggnader. Nu hoppas man att milt väder som rör sig i riktning mot området ska hjälpa brandmännen att släcka de rasande bränderna.

– Under dagen tror jag att fler av bränderna kommer att vara under kontroll, sade Sharon Merritt från Fire Protection Association.

Samtidigt undersöker polis om några av bränderna kan ha varit anlagda.

– Vi har inte arresterat någon. Vi undersöker ett par misstänkta, säger intendenten Ross McNeill.

Se mer nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.