Dubai: Oljetanker krockade med skepp

Båda fartygen fattade eld direkt.


Ett skepp lastat med containrar kolliderade i dag med en oljetanker som sattes i brand utanför Dubais kust. Inga personer uppges vara skadade men två fick räddas från vattnet.

Tankern som heter Kashmir brann i tre timmar innan man kunde släcka elden. Även det andra skeppet, Sima Saba, fattade eld men besättningen kunde ganska snabbt få kontroll på lågorna.

– Vi har inte fått några uppgifter om skador och båda fartygen flyter fortfarande, säger en taleskvinna från hamnstuveriet.

Det har också rappoterats om oljeläckage men det är inget som taleskvinnan kunde konstatera. Alex Spence från havsmiljöverket Seacore Environmental Services sa att de hade fått information om kollissionen men att man väntade på information om läckaget.

– Vi måste fortfarande ta reda på vilken typ av olja det handlar om och hur mycket som fanns ombord, säger Alex Spence enligt the National.

Enligt uppgifter från Government news agency WAM ska tankern haft 22 behållare med flytande gas ombord, men bara en ska ha gått sönder. Det finns även uppgifter om att tankern hade 30 000 ton med kondenserad olja ombord.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

Kvinna död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver NA.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

FI utreder misstänkt nakenblankning

Finansinspektionen (FI) misstänker att det nederländska handelsbolaget Market Wizard BV har brutit mot marknadsregler som förbjuder så kallad nakenblankning. En undersökning har inletts, skriver FI i ett pressmeddelande.

Man hittad död – polisen misstänker mord

En man i 30-årsåldern hittades på onsdagen död utomhus i ett område i Katrineholm. Omständigheterna gör att händelsen utreds som ett misstänkt mord, uppger polisen.