Fredag 22 Okt
Stockholm

Dubai: Oljetanker krockade med skepp

Båda fartygen fattade eld direkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett skepp lastat med containrar kolliderade i dag med en oljetanker som sattes i brand utanför Dubais kust. Inga personer uppges vara skadade men två fick räddas från vattnet.

Tankern som heter Kashmir brann i tre timmar innan man kunde släcka elden. Även det andra skeppet, Sima Saba, fattade eld men besättningen kunde ganska snabbt få kontroll på lågorna.

– Vi har inte fått några uppgifter om skador och båda fartygen flyter fortfarande, säger en taleskvinna från hamnstuveriet.

Det har också rappoterats om oljeläckage men det är inget som taleskvinnan kunde konstatera. Alex Spence från havsmiljöverket Seacore Environmental Services sa att de hade fått information om kollissionen men att man väntade på information om läckaget.

– Vi måste fortfarande ta reda på vilken typ av olja det handlar om och hur mycket som fanns ombord, säger Alex Spence enligt the National.

Enligt uppgifter från Government news agency WAM ska tankern haft 22 behållare med flytande gas ombord, men bara en ska ha gått sönder. Det finns även uppgifter om att tankern hade 30 000 ton med kondenserad olja ombord.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela