Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Transsexuell mafioso gripen i Italien

Nyheter | 13/02/2009 19:07

"Ketty" är unik i den annars så machobetonade Camorran.

Ugo Gabriele – eller Ketty som hon numera kallar sig efter att ha bytt kön – flydde efter att ha gripits av Neapelpolisen för två dagar sen, anklagad för att vara med i en liga som smugglar knark till Italien från Spanien. I dag greps den transsexuella 27-åriga brottslingen i Neapelkvartreret Secondigliano.

Gripandet markerar en nymodighet inom camorrakretsar – Neapels organiserade brottslighet har historiskt visat väldigt låg tolerans för avvikande sexualitet och livsstilar. Det har dock funnits undantag.

– I Cammorrakretsar kan de i vissa fall tolerera homosexuella relationer som enbart består av sex, om de praktiseras diskret. Däremot skulle de aldrig förlåta en en känslomässig relation, en kärlekshistoria. Skulle en sådan bli känd finns det ingen chans att överleva, då blir man eliminerad, säger författaren Luigi Romolo Carrino som har skrivit om temat, till Corriere del Mezzogiorno.

Skrivet av: