Miljömyndigheten städar efter Bush

Den amerikanska miljömyndigheten EPA ska ompröva ett sista minutenbeslut av regeringen Bush.


Den amerikanska miljömyndigheten EPA ska ompröva ett sista minutenbeslut av Bushregeringen, som slår fast att kraftverk får byggas utan att koldioxidutsläppen kontrolleras.

Beslutet fattades i december av den dåvarande EPA-chefen Stephen Johnsson som i ett PM sade att miljömyndigheten inte behöver ta hänsyn till utsläppen när den utfärdade byggnadstillstånd. Beslutet gäller också miljöförstörare som koleldade kraftverk.

Miljörörelsen Sierra Club begärde i januari att EPA skulle ompröva beslutet.

– Jag har gått med på deras begäran eftersom vi måste ta reda på mer om hur det här beslutet påverkar alla som berörs av dess följder, sade EPA:s nya chef Lisa Jackson i ett uttalande på tisdagen. Hon lovade att EPA "med kraft" ska granska Johnsons PM.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.