Italien designar om miljön

Projekt P-Rex: ett radikalt förslag för att designa bort föroreningar.


Förorenat vatten från jordbruk och industrier har förstört fisket i vattnen utanför flera Italienska städer. Vattnet utanför Porto Badino är så förorenat att hela det ekologiska systemet har dött, idag är det bara råttor som lever där.

Lösningen för åtgärda förorenade områden idag, den metod som används av World Wildlife Fund (WWF) och andra miljöorganisationer, har styrts av ledorden "bevaring" eller "återställning", säger professor Alan Berger, professor i landskapsarkitektur på M.I.T. till nytimes.com.

Professor Berger föreslår istället att man ska omdesigna områden så att de blir naturliga vattenfilter. Det radikala förslaget ska nu prövas i Latina Regionen i Italien genom ett samarbete med P-Rex, Project for Reclamation Excellence, på M.I.T.

För att det ska bli genomförbart säger Berger att de ska skapa ett helt nytt ekosystem i ett område på 500 tunnland mark där kanalen möter Medelhavet. Där inom ska de vända på olika vattenflöden, flytta kullar, bygga öar och plantera växter som absorberar utsläpp. Slutligen kommer det att reglera sig själv, säger Berger.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

1 timme sedan
Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.