Fredag 12 Aug
Stockholm

Italien designar om miljön

Projekt P-Rex: ett radikalt förslag för att designa bort föroreningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förorenat vatten från jordbruk och industrier har förstört fisket i vattnen utanför flera Italienska städer. Vattnet utanför Porto Badino är så förorenat att hela det ekologiska systemet har dött, idag är det bara råttor som lever där.

Lösningen för åtgärda förorenade områden idag, den metod som används av World Wildlife Fund (WWF) och andra miljöorganisationer, har styrts av ledorden "bevaring" eller "återställning", säger professor Alan Berger, professor i landskapsarkitektur på M.I.T. till nytimes.com.

Professor Berger föreslår istället att man ska omdesigna områden så att de blir naturliga vattenfilter. Det radikala förslaget ska nu prövas i Latina Regionen i Italien genom ett samarbete med P-Rex, Project for Reclamation Excellence, på M.I.T.

För att det ska bli genomförbart säger Berger att de ska skapa ett helt nytt ekosystem i ett område på 500 tunnland mark där kanalen möter Medelhavet. Där inom ska de vända på olika vattenflöden, flytta kullar, bygga öar och plantera växter som absorberar utsläpp. Slutligen kommer det att reglera sig själv, säger Berger.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.