Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Khaddafi besatt av Condoleezza Rice - samlar på bilder på ex-ministern

- 26/08/2011, 08:42 -
1 av 3

Sergey Ponomarev/AP/Scanpix

2 av 3

Nasser Nasser/AP/Scanpix

3 av 3

NASSER NASSER/AP/SCANPIX

Album efter album proppat med bilder på den före detta utrikesministern hittades i Khaddafis hus.

När de libyska rebellerna tog sin in i diktatorn Muammar Khaddafis hem upptäckte de inte bara att Khaddafi levt ett liv i lyx. De fick också veta att diktatorn, som beskrivs som en galen ledare med vanföreställningar, är besatt av före detta amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice.

Rice, som träffat Khaddafi i tjänsten och var utrikesminister under från 2005 under George W Bush ämbete tills Hillary Clinton tog vid fyra år senare, återfinns på bild efter bild efter bild i Khaddafis privata fotoalbum.

Det amerikanska utrikesdepartementet kallar det märkliga fyndet för "djupt bisarrt och i grunden skrämmande".

Men helt förvånande är det kanske ändå inte - Khaddafi har tidigare uttryckt sin beundran för Rice och kallade henne, i en intervju med al-Jazeera 2007, för sin "älskade svarta afrikanska kvinna".

- Jag beundrar och är väldigt stolt över hur hon lutar sig tillbaka och ger order till arabledarna. Leezza, Leezza, Leezza. Jag älskar henne väldigt mycket, sa han då enligt MSNBC.