Nya regler ska stoppa matskandaler

Nu ska nya matlagar införas i Kina.


Efter flera stora matskandaler på kort tid ska Kinas regering nu sätta stopp för vidareproduktionen av skadlig mat. Kinas 500 000 farmer ska nu uppmärksammas på nya regleringar, där tillsättsämnen är i fokus. Endast godkända tillsatser ska i framtiden användas i livsmedel.

Förra årets mediastorm kring pulvermjölk för barn orsakades av just en tillsättning, melamin, som dödade sex barn och skadade upp till 300 000. Två personer avrättades efter upptäckten, och chefen för företaget Sanlu som sålde pulverersättningen fick livstids fängelse.

– Sanlu-skandalen blottade en lucka i systemet, och det är därför den nya lagen är extra strikt inom det här området, säger Xin Chunying, lagstiftare från National People's Congress Standing Committee enligt BBC.

Förra veckan insjuknade 70 personer efter att ha ätit fläskprodukter som innehöll en olaglig fodertillsats för djur. År 2006 blev över 300 personer sjuka i Shanghai efter att ha ätit griskött och grisorgan som hade blivit förgiftade på ett likande sätt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.