Onsdag 21 Apr
Stockholm

Palin inte poppis

Palins popularitet dalar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Republikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palins popularitet dalar. Samma dag som Alaskas självutnämnda pitbull skulle debattera den politiske räven Joe Biden publicerades en mätning som visar att 60 procent av väljarna anser att Palin inte är redo för jobbet.

Det brukar heta att vicepresidenten bara är ett hjärtslag från presidentposten. I fallet John McCain och Sarah Palin verkar det oroa amerikanerna: Om 72-årige McCain vinner presidentvalet blir han den äldste som någonsin tillträtt som USA:s president. Åldern, i kombination med att McCain tidigare haft hudcancer, gör att det kan anses mindre osannolikt än annars att Palin skulle få rycka in någon gång under hans mandatperiod.

Men Palin saknar den erfarenhet som krävs för att bli en effektiv president, anser sex av tio amerikaner enligt en mätning som Washington Post publicerade på torsdagen - bara timmar innan valrörelsens enda debatt mellan vicepresidentkandidaterna drog igång. Tre av tio väljare säger att det är mindre sannolikt att de kommer att rösta på McCain på grund av henne.

Alaskaguvenören Palin presenterades för allmänheten som ett politiskt stjärnskott för en månad sedan. Men efter en rad ytterst tveksamma tv-intervjuer har stödet för den republikanska duon i allmänhet och Palin i synnerhet rasat. Duon McCain-Palin har inte haft ledningen i någon nationell opinionsmätning sedan den 21 september.

Det ser ljusare ut för demokraterna Obama-Biden med i genomsnitt 5,3 procentenheter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela