Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Övervikt för Biden

Nyheter | 03/10/2008 07:04

Två av tre fokusgrupper lutar åt Biden - men Palin gjorde bra ifrån sig.

Huffington Post listar tre nyhetskanalers fokusgrupper för att se hur det gick mellan Sarah Palin och Joe Biden i går natt.

Enligt CNN:s fokusgrupp tyckte 51 procent att Biden lyckades bättre i debatten och 36 procent tyckte att Palin vann. Intressant nog tyckte 84 procent att Palin gjorde bättre ifrån sig än vad som kunde förväntas.

Den mest angelägna frågan var dock om Sarah Palin anses kvalificerad för presidentposten och där gick den unga Alaskaguvernören framåt. Innan debatten tyckte 42 procent att hon är kvalificerad. En andel som ökade till 46 procent efter debatten.

Se sammanfattningen nedan:

På FOX News ansåg publiken att Palin vann. Nästan samtliga i deras fokusgrupp tyckte att hon gjorde ett utomordentligt jobb och värden för programmet påstår till och med att det här kommer att vara avgörande för att vinden vänder till McCain-kampanjens fördel. En sak som dock bör nämnas är att endast tre i gruppen blev övertygade att byta sida.

Se FOX News fokusgruppsintervjuer:

Enligt CBS vann Biden då han lyckades bäst med att övertyga obestämda väljare. 18 procent av väljare som ännu inte bestämt sig ville rösta på Obama/Biden efter debatten medan Sarah Palin bara skrapade ihop tio procent till sig själv och sin presidentkandidat. Men båda kandidaterna sägs dock ha stärkt sin image. Människor gillar dem generellt mer efter debatten.

Se sammanfattningen här:

Skrivet av: