Fredag 16 Apr
Stockholm

McCanns rasar över Madeleinespel

Den försvunna figuren i tevespelet heter Maddie. Det blev för mycket för McCanns.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det storsäljande tevespelet Arcade Smash Halo 3:s senaste episod lanseras med rubriken "Maddie, var är du?", där huvudpersonen som saknas kallas "Maddie".

Madeleines föräldrar, Kate och Gerry McCann, rasar nu över spelföretagets exploatering av familjens tragiska öde.

Madeleine McCann försvann under en familjesemester i Portugal förra året. Sedan dess har ett enormt sökningspådrag pågått utan resultat.

Föräldrarna McCann menar att det är "stötande och djupt upprörande" och "extremt lågt" att utnyttja deras försvunna dotter. De kräver nu ett förklaring från den amerikanska speltillverkaren Bungie om varför de använder deras dotter. Halo 3 tog försäljningsrekord, räknat på det första dygnets försäljning. Men den senaste episoden har mött kritik i bloggar och forum

– Om det är en avsiktlig referens till Madeleine är det utan tvekan mycket dålig smak. Vi kräver att de omedelbart ställer det här till rätta, säger Clarence Mitchell, McCanns talesman till The Daily Star.

En talesman för spelföretaget Bungie svarar:

– Det är ett olyckligt sammanträffande. Det finns ingen koppling mellan Bungis spel och flickans tragiska försvinnande, uppger The Daily Star.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela