Kate McCann söker tre timmar per dag

"Vi kommer aldrig att ge upp sökandet efter Madeleine".


När lilla Madeleine försvann i Portugal sommaren 2007 blev det snabbt hela väldens angelägenhet. Tips kom in men inga ledde till några gripanden. Ganska snart beskylldes i stället den portugisiska polisen för sitt misslyckande. Och efter ytterligare några dagar riktades ögonen mot flickans föräldrar, som nästan fick fly från semesterorten Praia da Luz.

Högerfoten David Beckham och andra kändisar gav sig in i kampen för att hjälpa mamma och pappa Kate och Gerry McCann i sökanet. Sakta har dock uppslutelsen ebbat ut.

Men Kate har inte givit upp hoppet. I en intervju med Mirror berättar hon att hon fortfarande arbetar minst tre timmar om dagen med att läsa igenom rapporter och dokument som kan ge henne en ny ledtråd. Det är så hennes liv har blivit.

– Ibland ser jag att hon kör slut på sig själv. Jag önskar att hon kunde ta en paus, men hon lyssnar inte. Hon är driven, uppslukad av uppgiften att hitta Madeleine, säger en familjemedlem.

Hilttills har människor donerat runt 24 miljoner kronor till sökningen. Bara översättningen av portugisiska polisdokument har kostat 600 000 kronor. Men även om pengarna tar slut kommer de att fortsätta söka efter ledtrådar.

– Vi tror att det fortfarande finns en chans att Madeleine finns där ute och kan hittas. Så vi fortstätter att leta, säger Gary.

Kate har funnit bevis som polisen missat och hon har hittat namn på folk som aldrig blev intervjuade. Sådana dagar är de bra dagarna, säger de till Mirror.

Madeleine försvann den 3 maj 2007 strax före sin fyraårsdag från en semesterlägenhet i Praia da Luz i södra Portugal medan hennes föräldrar åt middag med vänner på en restaurang i närheten.

Föräldrarna släppte nyligen en ny film med Madeleine.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!