Polis misshandlade 15-åring

Amerikansk polis avslöjad på övervakningskamera när han ger 15-årig flicka stryk.


En storväxt polis slår och sparkar en 15-årig flicka i en cell i amerikanska delstaten Washington. Allt filmades med cellens övervakningskamera och nu har åklagaren släppt filmen till medierna, rapporterar tidningen SPI i Seattle.

Såväl åklagare som internutredningen i Kings County, Washington, anser att Paul Schene har använt övervåld. När åklagaren Dan Satterberg, fick se filmen beslutade han sig för att väcka åtal mot Paul Schene.

– Det är ett kriminellt beteende och det är därför han ska åtalas, säger Dan Satterberg, enligt SPI

Flickan greps i novmber tillsammans med en kamrat mitt i natten efter att stulit sina föräldrars bil. Hon och kamraten togs med till stationen för att lämna fingeravtryck. När flickan förs in i cellen sparkar hon av sig ena skon i riktning mot poliserna. Paul Schene blir av bilderna att döma rejält förbannad och rusar in i cellen, sparkar och slår flickan mot mellangärdet, samtidigt som han trycker upp henne mot väggen och slutligen pressar ner henne på golvet. Tillsammans med sin kollega sätter han handfägsel på henne och för ut henne ur cellen igen.

Efter händelsen klagade flickan på smärtor i magen och att hon hade svårt att andas. Men sjukvårdare ansåg att hon inte behövde uppsöka sjukhus.

Paul Schene påstår att flickans sko ska ha träffat honom på benet och skadat honom.

Paul Schene är den andra polisen på tre månader i samma distrikt som riskerar åtal för övergrepp i samband gripanden. Paul Schene har dessutom varit i klammeri med internutredarna förr. 2006 sköt han ihjäl en förståndshandikappad man. En jury ansåg däremot inte att Paul Schene hade gjort något fel. Kort därefter stoppades han för misstänkt rattfylla. Enligt tidningen hade han tagit receptbelagd medicin och druckit alkohol.

Fälls polismannen riskerar han att få sparken.

Se polisens misshandel av den 15-åriga flickan

Rodney King misshandlas av Los Angeles-polisen 1991

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!