Maffiahustru förde polisen på spåret

Maffiamannens hustru förde aningslöst polisen på spåret. Nu är han gripen.


Italiensk polis har gripit en misstänkt maffiamedlem som hållit sig gömd i månader. Det var mannens hustru som aningslöst förde polisen på spåret inför alla hjärtans dag, uppgav en talesman för polisen på måndagen.

Polisen hade spanat efter den 39-årige Paolo Latella sedan juli 2008. Han tros ingå i den kalabriska maffian 'Ndrangheta och för dess räkning ha ägnat sig åt utpressning.

"Vi följde efter Latellas hustru på kvällen den 13 februari och gjorde ett ingripande i gryningen i dag", sade polisen i ett uttalande.

Kvinnan körde till ett hus i staden Melio di Porto Salvo, där Latella och annan misstänkt maffiamedlem gömde sig.

'Ndrangheta anses vara en av världens farligaste kriminella organisationer. Den är verksam i regionen Kalabrien i södra Italien samt i städerna Milano och Venedig i norr.

Enligt italienska myndigheter har gruppen blivit en "global ekonomisk makt" genom droghandel, vapenhandel, människohandel och utpressning. Den tros ha omsatt motsvarande 475 miljarder kronor 2007.

En intern strid mellan två klaner inom 'Ndrangheta fick internationell uppmärksamhet, när sex medlemmar i klanen Pelle-Vottari hittades döda utanför en pizzarestaurang i tyska Duisburg i augusti 2007. Kropparna hade dumpats i två bilar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japan återupptar Unrwa-stöd

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.