Video: Nytt polisvåld skakar USA

Ännu en övervakningsfilm har läckt. Två poliser misshandlar en invandrare.


Bara dagarna efter nyheten om polisvåldet mot en 15-årig flicka i den amerikanska delstaten Washington – som även spilldes över i svenska medier – kommer ett nytt avslöjande. Övergreppet filmades även denna gång.

Men den här gången är flickan utbytt mot en 30-årig latinamerikansk invandrare som körde med felaktig ljusanordning på bilen. De två polismännen slog på blåljuset och fick mannen att svänga ut på väggrenen och stanna bilen.

Händelsen utspelar sig under oktober 2008 i delstaten Mississippi, George county, men först nu har bandet från polisbilens övervakningskamera läckt.

Innan bandet kom till allmän kännedom hade polismännen gjort en anmälan mot mannen och menade att han gjorde olovligt motstånd vid gripandet. Men efter att filmen kommit till åklagarens kännedom ändrade han sig.

De båda polismännen är nu anmälda och avstängda men behåller sin lön under tiden utredningen mot dem pågår, skriver Washington Post.

–Våra poliser måste förstå att de inte kan behandla människor med en annan härkomst på ett annat sätt, säger polischefen angående polisernas avstängning.

Övervakningsfilmen, som filmades från polisbilen, visar två polismän som misshandlar, sprutar pepparsprej och uttalar rasistiska kommentarer mot den 30-årige mannen.

Se filmen nedan (Obs varning för starka bilder):

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!