Stockholm

Intern palestinsk strid tog liv

Strider mellan två grupper i Libanons största palestinska flyktingläger tog i går tre liv, uppger källor i landets säkerhetstyrkor. Lägret har upplevt flera våldsamma drabbningar i år mellan al-Fatah och Jund al-Sham. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En strid mellan två grupper i Libanons största palestinska flyktingläger har tagit tre liv, uppger källor i landets säkerhetsstyrkor.

Striden inleddes med att några män sköt ihjäl en medlem i islamistiska Jund al-Shamgruppen i lägret Ain al-Hilweh, fyra mil söder om huvudstaden Beirut. Dödsskottet utlöste en häftig strid med skjutvapen och granater mellan al-Fatahfolk och medlemmar i Jund al-Sham.

Några timmar efter det att striden var över sköts fadern till en Fatahledare ihjäl av okända angripare.

Ain al-Hilweh har upplevt flera våldsamma drabbningar i år mellan anhängare till al-Fatah och Jund al-Sham.

På måndagskvällen bröt en strid ut i byn Taalabaya i Bekaadalen i östra Libanon. Tre män skadades, varav en allvarligt, sade en säkerhetskälla. Den svårt skadade mannen hör till samma gruppering som ledaren för libanesiska parlamentets antisyriska majoritet, Saad Hariri.

I juni drabbade anhängare till Saad Hariris rörelse samman med medlemmar från shiamuslimska Hizbollah i Taalabaya och i grannbyn Saadnayel. Båda byarna befolkas av sunniter och shiiter.

I maj stod Libanon på randen till inbördeskrig på grund av våldsamma sammanstötningar mellan religiösa grupper. Då dödades 65 människor.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.