Intern palestinsk strid tog liv

Strider mellan två grupper i Libanons största palestinska flyktingläger tog i går tre liv, uppger källor i landets säkerhetstyrkor. Lägret har upplevt flera våldsamma drabbningar i år mellan al-Fatah och Jund al-Sham. (TT)


En strid mellan två grupper i Libanons största palestinska flyktingläger har tagit tre liv, uppger källor i landets säkerhetsstyrkor.

Striden inleddes med att några män sköt ihjäl en medlem i islamistiska Jund al-Shamgruppen i lägret Ain al-Hilweh, fyra mil söder om huvudstaden Beirut. Dödsskottet utlöste en häftig strid med skjutvapen och granater mellan al-Fatahfolk och medlemmar i Jund al-Sham.

Några timmar efter det att striden var över sköts fadern till en Fatahledare ihjäl av okända angripare.

Ain al-Hilweh har upplevt flera våldsamma drabbningar i år mellan anhängare till al-Fatah och Jund al-Sham.

På måndagskvällen bröt en strid ut i byn Taalabaya i Bekaadalen i östra Libanon. Tre män skadades, varav en allvarligt, sade en säkerhetskälla. Den svårt skadade mannen hör till samma gruppering som ledaren för libanesiska parlamentets antisyriska majoritet, Saad Hariri.

I juni drabbade anhängare till Saad Hariris rörelse samman med medlemmar från shiamuslimska Hizbollah i Taalabaya och i grannbyn Saadnayel. Båda byarna befolkas av sunniter och shiiter.

I maj stod Libanon på randen till inbördeskrig på grund av våldsamma sammanstötningar mellan religiösa grupper. Då dödades 65 människor.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Billström om Sverigebilden: "Ingen quickfix"

1 timme sedan
Den svenska regeringen har bedrivit "intensiv diplomati" gentemot muslimska länder under FN:s generalförsamling i New York Målet: att försöka "reparera" Sverigebilden efter koranbränningarna. Men något möte med Turkiet, det främsta hindret för ett ja till svenskt inträde i Nato, blev det inte.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.