Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Intern palestinsk strid tog liv

- 16/09/2008, 04:29 -

Strider mellan två grupper i Libanons största palestinska flyktingläger tog i går tre liv, uppger källor i landets säkerhetstyrkor. Lägret har upplevt flera våldsamma drabbningar i år mellan al-Fatah och Jund al-Sham. (TT)

En strid mellan två grupper i Libanons största palestinska flyktingläger har tagit tre liv, uppger källor i landets säkerhetsstyrkor.

Striden inleddes med att några män sköt ihjäl en medlem i islamistiska Jund al-Shamgruppen i lägret Ain al-Hilweh, fyra mil söder om huvudstaden Beirut. Dödsskottet utlöste en häftig strid med skjutvapen och granater mellan al-Fatahfolk och medlemmar i Jund al-Sham.

Några timmar efter det att striden var över sköts fadern till en Fatahledare ihjäl av okända angripare.

Ain al-Hilweh har upplevt flera våldsamma drabbningar i år mellan anhängare till al-Fatah och Jund al-Sham.

På måndagskvällen bröt en strid ut i byn Taalabaya i Bekaadalen i östra Libanon. Tre män skadades, varav en allvarligt, sade en säkerhetskälla. Den svårt skadade mannen hör till samma gruppering som ledaren för libanesiska parlamentets antisyriska majoritet, Saad Hariri.

I juni drabbade anhängare till Saad Hariris rörelse samman med medlemmar från shiamuslimska Hizbollah i Taalabaya och i grannbyn Saadnayel. Båda byarna befolkas av sunniter och shiiter.

I maj stod Libanon på randen till inbördeskrig på grund av våldsamma sammanstötningar mellan religiösa grupper. Då dödades 65 människor.

Skrivet av: