Ny raketattack mot Israel

Hur kan det ske under Ramadan?


Israel stänger gränspassagen till Gaza.

– På obestämd tid, säger försvarsminister Ehud Barak.

Skälet uppges vara en ny raketattack mot staden Sderot. Den slog ner mitt i stan men orsakade inga personskador eller dödsfall.

Det började dock brinna vid nedslaget. Det är den första attacken på tre veckor. Och den bryter dessutom mot en vapenvila mellan Hamas och Israel som parterna kom överens om i Juni.

Det märkliga är att den sker under Ramadan – en fredens månad.

Skrivet av:

Senaste nytt

Fortsatt kraftigt snöfall och vind

Nordea: Räntesänkning först efter sommaren

Riksbanken har högst troligtvis höjt klart. Någon räntesänkning är dock inte aktuell förrän efter sommaren 2024. Den bedömningen gör Nordea i en uppdaterad boränteprognos.

De mördades 1989 – nu kan domen rivas upp

Dubbelmordet på två svenska turister i Nya Zeeland för nästan 35 år sedan ska prövas i rätten igen. Mannen som suttit dömd kan frias helt.

Sundsvall: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Bosvedjan, polisen kontrollerar nykterhet i trafiken", skriver polisen på sin hemsida.

FI ser risker hos kommersiella fastighetsbolag

1 timme sedan
Kommersiella fastighetsbolag med hög skuldsättning är fortsatt utsatta om räntorna skulle ligga kvar på höga nivåer. Det konstaterar Finansinspektionen (FI) i årets andra stabilitetsrapport.

Förlängd häktning för WSJ-reporter i Ryssland

1 timme sedan
Den fängslade Wall Street Journal-reportern Evan Gershkovich kommer att hållas fortsatt frihetsberövad till den 30 januari 2024, enligt ett beslut från en domstol i Moskva. Den två månader långa förlängningen följer på en tidigare förlängning på tre månader som beslutades om i augusti.