Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bensinpriset kan sjunka rejält

Nyheter | 02/10/2008 20:29

Experter tror att råoljepriset kan halveras 2009.

Det finns tydligen fördelar med finanskriser också. Råoljepriset väntas halveras redan under nästa år, vilket pendlarna kan glädja sig åt. Då råoljepriset sjunker brukar det betyda att även bensinpriset dalar. Det är investmentbanken Merril Lynch som spår oljeprisets framtid i en ny rapport. I dag fortsatte oljepriset nedåt ytterligare.

Sedan toppnoteringen i somras har oljepriset sjunkit med hela trettio procent. Fortsätter den internationella finanskrisen och världen går in i en recession spås ett oljepris på 50 dollar 2009. I Europa sjunker efterfrågan på olja betydligt snabbare än i USA, visar rapporten från investmentbanken, skriver Dagens Industri.

"Det är tänkbart i ett värsta scenario att efterfrågan i närtid faktiskt krymper globalt, så som den gjorde på 1980-talet efter den Iranska revolutionen", skriver Merrill Lynch.

Skrivet av: