Bulldozerattack i Jerusalem

En man i en bulldozer krossade en israelisk polisbil och körde på en buss i dag.


En palestinier i en bulldozer krossade en israelisk polisbil och körde på en buss i Jerusalem på torsdagen innan han sköts ihjäl av en taxichaufför.

Israel kallade händelsen ett terrordåd. Gärningsmannen sades ha bott med sin familj i det östra, ockuperade Jerusalem. Oklart var om han agerat på egen hand.

Det var fjärde gången på nio månader något liknande inträffade i Jerusalem, där fordonsattacker har ersatt palestinska självmordsbombningar.

Ingen grupp tog på sig skulden för dådet, men Hamas sade att attacken var ett "naturligt svar" på Israels planerade rivning av palestinska hus i östra Jerusalem och kriget i Gazaremsan.

Riyad al-Malki, informationsminister i den västvänliga palestinska regeringen på Västbanken, kallade händelsen en "trafikolycka".

Vittnen berättade hur bulldozern först välte en polisbil, krossade dess tak och skadade de två poliserna i bilen. Sedan trycktes polisbilen in i bussen, dock utan någon mer person skadades.

Jerusalems borgmästare Nir Barkat sade att han vill se "de hårdaste åtgärder som lagen tillåter" mot alla inblandade i attacken. Israel har förr sprängt palestinska attentatsmäns familjehem och har hotat göra det igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!