Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olmert hotar med Gazaattacker

- 01/03/2009, 14:42 -

Raketbeskjutningar från Gaza upprör Ehud Olmert.

JERUSALEM. Israel kommer att slå tillbaka mot palestinskt kontrollerade Gaza med ett "vass, smärtsam och kraftig attack" om raketattackerna inte upphör. Det budskapet skickade Israels premiärminister Ehud Olmert under söndagen.

Raketbeskjutningarna från Hamaskontrollerade Gaza var huvudanledningen till att Israel gick in under tre veckor för att få slut på angreppen i december och januari. Totalt dog 1 300 palestinier och tretton israeler.

Men nu fortsätter raketattackerna, och Israels politiska ledning överväger flera åtgärder för att möta angreppen. Under helgen avfyrades nio raketer in i södra Israel. En av dem träffade en skola i Ashkelon, och orsakade stor skada.

– Om raketbeskjutningarna fortsätter från Gaza, kommer en vass, smärtsam och kraftig attack, sa Ehud Olmert efter ett sammanträde, enligt CNN.

Sedan den militära operationen upphörde i Gaza hade över 110 raketer avfyrats in i Israel, sa en taleskvinna för den israeliska militären till CNN.

Skrivet av: