Lördag 23 Okt
Stockholm

Sarah Palin ljuger om Obama

Hon använder en gammal lögn igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barack Obama anklagades förra året för att ha sagt att allt som amerikanska styrkor gör i Irak är att: ”bomba byar och döda civila”.

Citatet hade skickligt lyfts ur sitt sammanhang och blev genast ett vapen mot den demokratiske presidentkandidaten. Men när AP faktakollade uttalandet stod det klart att det inte var vad Obama hade menat. Han hade sagt att:

– Vi måste göra jobbet ordentligt och det kräver att vi skickar tillräckligt med soldater så att vi inte bara bombar byar från luften och dödar civila, vilket orsakar enorma problem där, sa Obama vid ett tillfället.

Ett uttalande som president Bush själv hade luftat vid ett flertal tillfällen. Men förra året försökte republikanerna få det till att Obama inte var lämplig som överbefälhavare eftersom han inte respekterade de amerikanska soldaterna och tyckte att de bara dödade civila.

– Barack Obama har sagt att det enda vi gör i Afghanistan är att bomba byar från luften och döda civila. Ett sånt omdömeslöst, omdömeslöst uttalande och osant uttalande skadar vårt mål där, sa hon i debatten.

Till Fox News upprepade hon påståendet och tillade att det diskvalificerade honom från att bli överbefälhavare.

Se videon här:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela