Måndag 19 Apr
Stockholm

Misshandlar autistisk pojke – skryter om det på nätet

Här attackeras Kaleb Kula.
Här attackeras Kaleb Kula. Foto:

Mobbingen av autistiske Kaleb togs till en helt ny nivå när en film lades upp i hans logg på Facebook. Filmen visade hur han blev slagen och misshandlad medan han väntade på skolbussen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På filmen blir 11-årige Kaleb Kula slagen i huvudet och ansiktet upprepade gånger av en annan elev. Runt honom står andra elever och hejar på. Filmen, som är inspelad med mobilkamera, lades sedan upp på Facebook och hann visas ett dussintal gånger innan föräldrarna blev informerade och filmen togs bort.

På filmen, som även visats på den lokala tevekanalen WMAR-TV, ser man hur en elev slår Kaleb rakt i ansiktet. I bakgrunden hör man hur en annan pojke skriker ”Slå skiten ur honom!”. Eleven som slog Kaleb är anmäld för andra gradens överfall.

Kaleb lider av sjukdomen autism samt ADHD, och är därför extra utsatt och har svårare att försvara sig.
Barn som inte har speciella behov kan i alla fall försvara sig själva. Han är ganska försvarslös”, säger Kalebs far, James Kula till Daily Mail.

Enligt föräldrarna har Kaleb har blivit mobbad och attackerad under en längre tid, och trots flera anmälningar om mobbingen till skolan Elkton Middle School, är det inte mycket som har förbättrats.

Kaleb har själv sagt till Daily Mail att eleverna bland annat kallar honom homosexuell och att dom försöker slå och sparka honom. Skolan vill inte kommentera händelsen i sig, men säger att skolan har rutiner för att förebygga mobbing.
 

Se ett inslag om Kaleb och överfallet:

Kommentera
Kopiera länk
Dela