USA säljer bunkerbomber till Israel

USA:s försvarsdepartement vill låta Israel köpa 1 000 bunkerbomber.


USA:s försvarsdepartement vill låta Israel köpa 1 000 bunkerbomber, pjäser som tränger in i mycket tjocka befästningsmurar. Kongressen i Washington har fått information om planen. Kongressen fattar också slutligt beslut om affären.

Den aktuella bomben, GBU-39, är mindre men precisare än föregångaren. Den kan tränga igenom en 1,8 meter tjock, förstärkt betongmur och når med 50 procents säkerhet sitt mål med fem meters marginal.

Uppgiften om affären finns på en hemsida hos säkerhetsmyndigheten The Defense Security Cooperation Agency.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

1 timme sedan
Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.