Thaifestival bjöd på freakshow

- 03/10/2008, 21:59 -

På Phukets vegetariska festival grillar man människor, inte djur.

I Thailand pågår den vegetariska festivalen för fulla muggar. Den firas genom att kineser späker sig själva. Men inte djuren.

Den vegetariska festivalen, eller "Ngaan Kin Je" som den heter på thai, har anrika traditioner ända tillbaka till det tidiga 1800-talet när ordet turism inte var en del av lokalbefolkningens ordförråd.

Festivalen firas framför allt av den kinesiska minoriteten i Thailands huvudstad Phuket. Och den går ut på att man under en veckas tid avstår från animaliskt kött och bara käkar grönt. Sex och sprit är också bannlyst under veganveckan.

Och inte nog med det. Vid gryningen samlas morotstuggande festivalkineser i horder vid templen för att göra våld på sig själva. De går in i trans, börjar tala i tungor och låter läkare skära snitt i kinderna på båda sidor av munnen.

Sen förs diverse vassa föremål in genom hakan på de unga männen - knivar, skruvar, till och med cykelramar. De ovanligt självspäkande vegetarianerna verkligen tävlar om att vara värst: gevär, metspön och parasoller har till exempel förts in i nyllet.

Festival, sa Bill. Festligt, sa Bull.

Skrivet av: