al-Qaida bakom Jemenattentat

Fem människor dödades av misstänkt al-Qaidabomb i turistorten Shibam i helgen.


Terrorister i nätverket al-Qaida pekas ut som ansvariga för helgens bombdåd i Jemen, då en självmordsbombare dödade fem människor.

Enligt den officiella nyhetsbyrån Saba hade den 18-årige gärningsmannen "lurats av al-Qaida att ta på sig en bombväst" som sprängdes vid dådet i turistorten Shibam, vilken står på FN-organet Unescos världsarvslista.

Explosionen inträffade på en höjd med utsikt över staden, där sydkoreanska turister samlats för att fotografera solnedgången. Fyra dog, en femte skadades och vårdas på sjukhus medan ytterligare fyra har återvänt hem. En jemenitisk turistguide dödades också.

Vicepresident Abed Rabbo Mansur Hadi samlade polis- och militärbefäl till ett krismöte och lovade att utplåna dem som stod bakom attacken.

Sydkoreas regering uppmanade landets invånare att undvika Jemen.

I januari i fjol dödades två belgiska turister i samma provins. Två månader senare besköts USA:s ambassad med granater som slog ned i en skola och dödade två människor. Sommaren 2007 dödades åtta spanska turister.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.