12-årig flicka dödad av USA-militär

Amerikanska soldater i Irak dödade på måndagen en 12-årig flicka.


Amerikanska soldater i Irak dödade på måndagen en 12-årig flicka när de, enligt en armétalesman, sköt varningsskott efter en bil som inte stannade.

Dödsskjutningen skedde i Hurriya i norra Irak.

Enligt ett uttalande från militären stod flickan 100 meter bakom bilen som amerikanska och irakiska soldater försökte stoppa.

"Ett fordon accelererade och närmade sig den irakiska polisstationen där koalitionens styrkor och irakisk polis utförde säkerhetsoperationer", stod det i uttalandet.

När bilföraren inte reagerade när soldaterna och polisen ropade och viftade sköt de två salvor mot bilen.

"Flickan som stod ungefär 100 meter bakom bilen träffades av den ena salvan", uppgav den amerikanska militären. Om bilen träffades eller varför den ökade farten på väg mot polisstationen framgick inte.

Flickan dog på väg till sjukhuset. Incidenten är nu under utredning och ledningen för den amerikanska militären i Irak "uttrycker sina kondoleanser för flickans familj för en olyckliga olyckan", enligt CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.