I dag faller Fritzls dom

Under dagen kommer incestpappan att få sitt straff.


I dag kommer Josef Fritzl att få sin dom. Klockan nio gick han in i rättssalen, omgiven av ett tiotal säkerhetsvakter. Dock stängdes dörrarna så fort Fritzl kommit in. Stora delar av rättegången har hållits hemlig, av hänsyn till incestpappans offer.

Mycket tyder på att han får livstids fängelse, eftersom han i går erkände sig skyldig till samtliga åtalspunkter, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Många förvånades av det plötsliga erkännandet, till och med Fritzl egen advokat. Rudolf Mayer menar att 73-åringen förändrades helt efter att ha mött sin dotter Elisabeth i rätten.

– Min klient var så förändrad, hans sinne, hans beteende, allting. Det kan ha varit avgörande, säger Mayer, enligt Telegraph.

Enligt rättspsykiatern Adelheid Kastner lider 73-åringen av en svår personlighetsstörning. Dock är hans psykiska problem inte så pass svåra att han inte kan dömas till fängelse.

Den ökända kannibalen Robert Ackermann har tidigare hotat med att göra 73-åringen till "Fritzl Schnitzel", om han skulle spärras in på det hårt bevakade mentalsjukhuset Goellersdorf tillsammans med honom, enligt The Sun.

Mer från rättegången nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.