Tisdag 16 Aug
Stockholm

I dag faller Fritzls dom

Under dagen kommer incestpappan att få sitt straff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag kommer Josef Fritzl att få sin dom. Klockan nio gick han in i rättssalen, omgiven av ett tiotal säkerhetsvakter. Dock stängdes dörrarna så fort Fritzl kommit in. Stora delar av rättegången har hållits hemlig, av hänsyn till incestpappans offer.

Mycket tyder på att han får livstids fängelse, eftersom han i går erkände sig skyldig till samtliga åtalspunkter, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Många förvånades av det plötsliga erkännandet, till och med Fritzl egen advokat. Rudolf Mayer menar att 73-åringen förändrades helt efter att ha mött sin dotter Elisabeth i rätten.

– Min klient var så förändrad, hans sinne, hans beteende, allting. Det kan ha varit avgörande, säger Mayer, enligt Telegraph.

Enligt rättspsykiatern Adelheid Kastner lider 73-åringen av en svår personlighetsstörning. Dock är hans psykiska problem inte så pass svåra att han inte kan dömas till fängelse.

Den ökända kannibalen Robert Ackermann har tidigare hotat med att göra 73-åringen till "Fritzl Schnitzel", om han skulle spärras in på det hårt bevakade mentalsjukhuset Goellersdorf tillsammans med honom, enligt The Sun.

Mer från rättegången nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.