Dag två i rätten för Fritzl

Precis som i går dolde Josef Fritzl sitt ansikte bakom en blå pärm.


Precis som dagen innan hade Josef Fritzl sitt ansikte dolt bakom den vid det här laget världskända blåa pärmen när han på tisdagen anlände till dag två i domstolen i österrikiska St Pölten.

Vakterna höll honom i ett stadigt grepp i armarna och liksom dagen innan vägrade Fritzl svara på mediernas frågor. I nästan tio minuter stod han bakom sin pärm innan medierna ombads lämna rättssalen i dörrarna stängdes.

Strax innan Fritzl fördes till domstolen på tisdagen hade en österrikisk journalist ställt några frågor till hans försvarsadvokat Rudolf Mayer, som berättade att Fritzl dagen innan ska ha samarbetet i rätten och svarat på alla frågor, rapporterar det brittiska mediebolaget BBC.

Dag två kommer sannolikt till stor del ägnas åt det elva timmar långa videoförhör med dottern Elisabeth som utgör åklagarens starkaste bevis. Redan i måndags spelades delar av videon upp.

Av allt att döma kommer rättens dörrar vara helt och hållet stängda för medier och allmänhet under hela tisdagen.

Den nu 73-årige Josef Fritzl anklagas för att under 24 år ha hållit sin dotter inspärrad i ett underjordiskt fängelse under familjens hus i den lilla staden Amstetten.

Under fångenskapen föder Elisabeth sju barn efter våldtäkter av sin far. En tvillingpojke dör några timmar efter födseln 1996 och Fritzl bränner upp liket i värmepannan.

Josef Fritzl erkänner incest och olaga frihetsberövande. Han har förklarat att han är "delvis skyldig" till våldtäkt men nekat till de två andra åtalspunkterna mord och slavhandel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Rysslands biträdande försvarsminister Timur Ivanov har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.