Fredag 14 Maj
Stockholm

Långt straff för brittisk lånehaj

En brittisk lånehaj tvingade till sig sexuella tjänster av sina klienter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En brittisk lånehaj som tilltvingat sig sexuella tjänster av sina klienter har dömts till fängelse på obestämd tid.

39-årige Paul Nicholson fälldes i februari för bland annat våldtäkt, 14 fall av utpressning och illegal pengautlåning. På fredagen fastslogs hans straff till minst 15 års fängelse - eftersom domaren fastslog att Nicholson är en fara för allmänheten så kommer han inte att kunna släppas ut förrän han inte längre betecknas som farlig.

Nicholsons flickvän dömdes i sin tur till fyra års fängelse.

Paret hade mer än 800 klienter i Widnes och Runcorn i grevskapet Cheshire. Män som inte kunde betala hotades med knogjärn och basebollträn. Kvinnor erbjöds i sin tur att betala "in natura" - genom sexuella tjänster, arbete i toplessbarer eller som prostituerade.

Brottsligheten var så framgångsrik att de kunde flytta från sitt vanliga radhus till en fashionabel fastighet i Delamere-skogen. När polisen slog till hittades motsvarande mer än en kvarts miljon kronor i kontanter i hemmet.

Nicholson fångade sårbara personer i en skuldspiral genom att kräva dem på utpressningsartade räntenivåer och hotade kvinnor sexuellt bara för att kunna upprätthålla sin luxuösa livsstil. Han brydde sig inte om vem han skadade under tiden, kommenterade Jacqui Kennedy från det statligt finansierade organisationen Stoppa lånehajarna (Stop Loan Sharks).

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela