Många döda i klanstrider i Darfur

Minst 28 personer har i helgen dödats i våldsamma strider.


Minst 28 personer dödades i våldsamma strider mellan två klaner i de södra delarna av Darfur i Sudan. Uppgifterna kommer från lokala medier, och bekräftas av FN-organet Unamid som dock inte kan bekräfta dödssiffran.

De två klanerna som strider heter al-Falata och Habaniya. De är båda muslimska klaner med fäste i trakten kring staden Nyala i södra Darfur. Klanen al-Falata har dock afrikanskt ursprung medan Habaniya är arabiska nomader.

Klanerna har stridit med varandra förr. I december dog mer än 30 personer när beväpnade män från klanerna drabbade samman i området, där kontrollen över land och vatten är livsviktig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.