Australisk Fritzl våldtog dotter

- 17/09/2009, 08:42 -

Dottern födde honom fyra barn.

AUSTRALIEN. En australisk man misstänks för att ha hållit sin dotter som sexslav i nästan tre decennier – och dessutom fått fyra barn tillsammans med henne.

En källa som arbetar med utredningen hävdar att fallet kan vara "lika hemskt och kanske också värre än Josef Fritzl-fallet."

Övergreppen mot dottern inleddes på 1970-talet när hon bara var elva år gammal, men den nu vuxna dottern gick till polisen i delstaten Victoria redan för två år sedan.

– Alla brott mot barn och minderåriga är tillräckligt hemska, men att den här typen av brott inträffar inom en familj är det värsta du kan tänka dig, säger John Brumby, delstaten Victorias premiärminister, till The Herald Sun.

Dock är det först nu som polis har kunnat utreda händelsen, eftersom dottern inte velat samarbeta på grund av rädsla för sin far.

Han hotade nämligen att slå både hennes mamma och syskon om hon gick till polisen.

Familjen har varit känd av de sociala myndigheterna så långt som 30 år tillbaka. Tre av de barn som mannen fick med sin hustru ska ha dött och andra har blivit omhändertagna av de sociala myndigheterna, skriver News.

Dessutom föddes samtliga av dotterns barn på olika statliga sjukhus i Melbourne, alla med någon form av hälsoproblem. Ett av barnen dog kort efter födseln.

Men ingen på sjukhusen ställde några frågor, trots att man inte uppgivit vem pappan var.

Nu riktas stark kritik mot ministern för samhällsservice i delstaten Victoria, Lisa Neville. Pressen på att hon ska avgå är hög, eftersom man misslyckats med att agera, trots att familjen är välkänd sedan länge.

Pappan själv nekar till brott, men har nu blivit åtalad för sexuella övergrepp på hela 80 punkter, efter att DNA-tester visat att han är pappa till dotterns barn.

Skrivet av: