Stockholm

Kvinna dog i skidolycka

Kvinnan krockade med en tysk politiker i skidbacken. Och omkom. Delstaten Thüringens ministerpresident har förts till sjukhus med svåra skador.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

RIESNERALM, ÖSTERRIKE. Den tyske toppolitikern, Dieter Althaus regerar till vardags fristaten Thüringen där han är motsvarande statsminister.

Så sent som i oktober hamnade CDU-politikern Dieter Althaus i blåsväder efter att ett 19 år gammalt brev han skrev som ung kommit till offentlighetens kännedom.

Althaus, uppvuxen i det forna DDR, krävde i brevet, riktat till kommittén för Jugendweihe - en socialistisk motsvarighet till den kristna konfirmationen - att ceremonin tydligare skulle betona marxism-leninismen.

Det här var samma dag som muren föll. Och Dieter Althaus var, trots att han levde i Östtyskland, på pappret kristdemokrat.

Han fick det hett om öronen ett tag. Särskilt som det östtyska kristdemokratiska partiets förhållande till DDR-regimen just då var föremål för debatt.

Men över nyårshelgen hade Dieter Althaus laddat för att koppla av med en skidsemester i de österriskiska Alperna. På nyårsdagen susade han ner för pisten i förmodligen en bra bit över 100 kilometer i timmen.

Den amerikanska kvinnan kom farande i motsvarande hastighet från ett annat håll. Deras möte i backen skulle sluta med att en av dem miste livet och den andra fick flygas till sjukhus med svåra skallskador.

Dieter Althhaus var först vid medvetande, men kunde på grund av tekniska problem inte föras till sjukhus förrän närmare en timme senare. Då i ilfart med helikopterambulans från österrikiska Riesneralm i övre Styria till Schwarzach, söder om Salzburg.

Kvinnan, som hann iväg i en helikopter innan Althaus, dog på vägen till sjukhuset.

Ministerpresident Althaus tillstånd ska vara allvarligt, men inte kritiskt uppger läkarna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.