Tisdag 22 Jun
Stockholm

Dödsiffrorna stiger efter diskobranden

Hittills har 60 personer dött efter den tragiska branden på nattklubben i Bangkok.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är nyårsfirande på Santika, en av Bangkoks populära klubbar. Upp mot åttahundra gäster firade på den fullkomligen smockfulla lokalen. Västerlänningar och thailändare samsades alla inför en stor skärm som räknade in det nya året.

Plötsligt uppstår en brand och panik utbryter. Alla de åttahundra gästerna försöker ta sig ut samtidigt ur lokalen som bara har en enda utgång.

– Det verkar som om elden startat på scenen där ett band spelade. Det har varit pyroteknik och det kan ha varit källan till branden, säger polisen Prawit Kantwol till Bangkok Post.

När räddningspersonal väl hinner till platsen är 53 personer redan döda av brännskador. Kvävda av röken eller ihjältrampade av skräckslagna gäster. Kropparna placerades senare i vita plastpåsar på rad utanför klubben.

Sju personer dör därefter på sjukhuset, enligt polischefen Suphin Sapphuang, skriver australiska BrisbaneTimes.

Dödsiffrorna kan stiga då åtminstone 184 personer har skadats och fjorton har förts till sjukhus på grund av allvarliga brändskador enligt räddningspersonalen. Enligt guiden Thailand72hours var Santika populär hos "thailändska studenter, europeiska modeller och västerlänningar."

Västerlänningar uppges finnas bland de döda. Ännu har det inte framkommit om någon svensk befann sig på klubben.

– Vi håller på att undersöka det, säger Claes Jernaeus vid UD:s presstjänst till TT.

VIDEO: Se video från nattens brand i Bangkok

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela