Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klubbägare risker åtal efter brand

- 05/01/2009, 13:51 -

Branden på klubben Santika skördade 64 personers liv.

THAILAND. Det var nyårsafton. Nästan 800 festglada gäster hade samlats på klubben Santika för att fira in det nya året. Stämningen var på topp. Men plötsligt gick något snett. En brand utbröt. Hundratals besökare försökte samtidigt ta sig ut ur den enda utgången, vilket resulterade i kaos. Nu har 64 personer avlidit till följd av branden.

Den senaste som miste sitt liv på grund av händelsen var 25-årige Keiichi Wad från Japan. Wad hade brännskador på över 60 procent av kroppen när han dog på sjukhus.

Nu uppger polis att klubbägaren riskerar att åtalas för branden, som tros ha orsakats av pyroteknik. I helgen avslöjades att klubben inte hade några nödutgångar över huvud taget och att det bara fanns en brandsläckare i lokalen.

Egentligen hade klubben inte tillstånd att ha öppet efter midnatt, men sedan 2003 hade Santika förhandlat med domstolar för att ändra på detta, skriver Telegraph.

Mer om branden nedan.

Skrivet av: