RNC-ledare fördömer rassång

Mike Duncan upprörs över "Barack the Magic Negro" - stämningen orolig inom republikanerna.


"Barack the Magic Negro" går inte hem hos republikanerna, trots att de tillhör målgruppen för budskapet. Mike Duncan, ordförande för Republican National Committee, RNC, republikanernas nationella kampanjorganisation, fördömer nu en topprepublikans val att ge ut rassången, som riktas mot nyvalde presidenten Barack Obama.

– Valet 2008 var ett uppvaknande för republikanerna i att vi måste kunna nå ut och locka fler människor till vårt parti. Jag är chockad och bedrövad över att någon tror att detta är lämpligt, samtidigt som det inte för oss i rätt riktning, säger Mike Duncan till Politico.com.

Händelsen som skakar republikanerna har sitt ursprung i att Chip Saltsman skickade parodi-cd:n "We Hate the USA" som julklapp till övriga medlemmar i RNC som bland annat innehåller den kontroversiella låten "Barack the Magic Negro". Saltsman har försvarat agerandet och ser allt som ett skojfriskt företag.

– Jag tror att de flesta känner igen politisk satir när de ser det. Jag tror att medlemmar i RNC förstår det, sa Saltsman till CNN under fredagen.

Saltsman, som tidigare var ordförande för republikanerna i Tennessee, topprådgivare till senatens majoritetsletare Bill Frist och kampanjchef för förre presidentkandidaten Mike Huckabee, är också en av motkandidaterna till Duncan om ordförandeskapet i RNC. Låten får ses som ett startskott inför den stora personkonflikten.

Ta del av Mike Duncans vision för republikanerna nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!