Skandaljurister försvarar guvernör

Den amerikanske guvernören står anklagad för flera fall av korruption. Hans försvarare: R Kellys skandaladvokater.


En politisk skandal skakar just nu delstaten Illinois i USA. Anklagelser om korruption som till och med fått den blivande presidenten Barack Obama att uttala sig.

Den demokratiske guvernören i Illinois - Rod Blagojevich - arresterades av FBI efter en lång tids övervakning. Både hans kontor och hemtelefon hade avslyssnats en längre tid. Inspelningar som avslöjade hur guvernören hade planer på att sälja en plats i senaten för rätt pris.

– Uppenbarligen, som resten av befolkningen i Illinois, är jag sorgsen och chockad av nyheten som kom från statsåklagaren i dag. Men då det här är en pågående förundersökning som innefattar en guvernör, tror jag inte att det skulle vara rätt av mig att uttala mig just nu, säger Barack Obama enligt CNN.

Och nu har guvernören Rod Blagojevich, tagit till storsläggan för att komma undan straff. Han har anlitat Ed Genson och Sam Adam Jr som sina advokater. Två välkända eller kanske snarare ökända advokater i USA. Genom sina karriärer har de båda profilerat sig som försvarare av både politiker och kändisar som begått grova brott. Till exempel fick de R Kelly frikänd för sexövergrepp på en 14-årig flicka trots starka bevis såsom en sexvideo.

– Han kommer inte att be om ursäkt för att ha kämpat för sjuka barn. Han kommer inte att be om ursäkt för att äldre medborgare får sina mediciner, säger Adam Jr om sin klient guvernören Rob Blagojevich, enligt Slate Magazine.

Hittills har de båda ombuden lyckats skjuta rättegången och Rob Blagojevich har gått fri mot en borgen på 4 500 dollar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!