24 liftare döda i olycka

Liftade hem för att rösta - lastbilen välte.


Minst 24 arbetare som liftade med en lastbil lastad med järn dödades under söndagen i Banladesh.

Fordonet välte ner i ett dike, och de liftande arbetarna antingen spetsades eller krossades av truckens vikt, uppger poliskällor till CNN.

Ytterligare ett dussin skadades, några kritiskt, när lastbilen tappade kontrollen i den kompakta dimman på söndagsmorgen i Tangail-distriktet, 64 kilometer från Bangladesh huvudstad Dhaka.

Lastbilen var lastad med åtskilliga ton järnskrot och var på väg från Dhaka till ett annat distrikt, när föraren plockade upp minst 45 daglönare längs vägen, uppger myndigheter. Männen var på väg hemåt för att rösta i måndagens nationella val.

– De närmaste månaderna har dussintals människor dött i liknande olyckor, säger en polisman. Lastbilschaufförer som kör varor som ris, cement eller järn är inte tillåtna att plocka upp passagerare.

Men förarna trotsar ofta reglerna. Passagernarna å sin sida betalar mindre för att resa med överfulla lastbilar än de skulle göra på bussen, uppger myndigheter.

– De flesta olyckor kommer efter ojämn körning och för dålig hänsyn till trafikreglerna, säger polismannen till CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.