Cheney ställer sig bakom McCain

Barack Obama jublar över Cheneys val.


John McCain har gjort det mesta i valrörelsen för att distansera sig mot president George Bush. Det blir inte enklare av att hans vicepresident Dick Cheney nu går ut och meddelar att han ställer sig bakom republikanernas presidentkandidat.

McCain-lägret hade nog gärna sluppit nyheten. Men medierna kommer givetvis att rapportera om Cheneys val, då han är vicepresident. Cheney är nämligen mindre populärare än president Bush bland väljarna och hans starka bas kan sammanfattas i de konservativa som för ett år sedan skrek "four more years" under en republikansk konferens efter ett tal av Cheney.

– Det är det största valet som vi amerikaner gör. Mycket beror på hur det avgörs. Jag menar att den rätte ledaren under denna del av historien är senator John McCain, sa Dick Cheney.

Barack Obama, demokraternas presidentkandidat, har i ett uttalande lovordat Cheneys val, skriver The Huffington Post.

Se Dick Cheneys tal nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.