Onsdag 23 Jun
Stockholm

Egyptier deporterade omgående

I dag deporterade Italien 38 egyptier som kom med den senaste migrantvågen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Italien deporterade på tisdagen 38 egyptier som anlänt till landet, i den senaste vågen av migranter till den italienska ön Lampedusa söder om Sicilien. Avvisningarna är en ny taktik som Italien hoppas ska avskräcka nya migranter.

Situationen på Lampedusa är desperat sedan ön blivit knutpunkt för den illegala sjötrafiken med migranter från Nordafrika till Italien. Över 2 300 människor anlände till ön bara mellan fredag och söndag.

Kritiken har växt mot den italienska regeringens sätt att hantera krisen och tisdagens snabba deportation är ett nytt tillvägagångssätt som myndigheterna hoppas ska verka avskräckande.

– De som anländer till Lampedusa kommer att skickas hem inom bara några dagar direkt från Lampedusa, säger inrikesminister Roberto Maroni som tillhör det invandringskritiska högerpopulistiska partiet Lega Nord.

Tidigare flyttades migranterna efter några dagar till mottagningsanläggningar på andra platser i Italien där asylansökningar eller ansökningar om uppehållstillstånd behandlades efter några veckor.

Enligt beräkningar ser strömmen av immigranter till Italien ut att ha fördubblats jämfört med 2007.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela