15 döda i självmordsattentat

I Pakistan dog 15 personer när en självmordsbombare slog till. (TT)


I Pakistan dog 15 personer när en självmordsbombare slog till mot en politikers hem i provinsen Punjab på måndagen. 50 personer skadades - bland dem politikern själv.

Trycket på Pakistans nya regering ökar - inte minst från USA som kräver att landet slår till hårt mot de militanta islamister som har sina baser i landet.

Militären har därför inlett en offensiv mot talibaner och andra grupper i trakterna längs den afghanska gränsen. Islamisterna har svarat med våldsamma attacker mot landets politiker.

Det senaste dådet riktades mot parlamentarikern Rashid Akbar Khan Nawanis hem i staden Bhakkar på måndagen. En självmordsbombare trängde sig in på gården och utlöste en kraftig sprängladdning.

Nawani, som tillhör forne premiärministern Nawaz Sharifs parti, uppges ha överlevt attacken men skadats i benet.

Ingen grupp har ännu tagit på sig dådet. Nawani tillhör Pakistans shiamuslimska minoritet och utredarna misstänker att dådet kan ha sin förklaring i vissa militanta sunnigruppers hat mot shiamuslimer.

Förra veckan dog fyra personer i en självmordsattack mot en politiker i nordvästra Pakistan. I helgen avfyrades även raketer mot en domares hus i Nordvästra gränsprovinsen.

Attackerna ökar trycket på president Ali Asif Zardari, som förlorade sin hustru Benazir Bhutto i en attack för knappt ett år sedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!