Explosion på café

Under julafton detonerade en sprängladdning på det kinesiska fiket.


Vid elvatiden på förmiddagen lokal tid detonerade en sprängladdning på Salvador's Coffee House i den sydvästkinesiska mångmiljonstaden Kunming. Fiket och restaurangen är ett mycket populärt näringsställe bland de många västerlänningarna i staden, som dessutom ligger precis vid ett universitetsområde.

Många vittnesbilder pekar på att det rör sig om en självmordsbombning, även om det officiellt heter att en explosion ägt rum. I nuläget är en man allvarligt skadad, men andra uppgifter uppger att en man ska ha omkommit.

– Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och det är mängder av poliser där. Mina rumskompisar som varit tillräckligt nära har sett blod på platsen, säger Jens Andersson, student på Yunnan-universitetet i Kunming, enligt DN.

Enligt Andersson har studenternas lärare ringt runt och ombett dem att hålla sig hemma under kvällen.

– För mig var det första gången som min lärare över huvud taget ringde mig och då förstod jag att det var allvarligt. Det är väldigt ovanligt att lärare ringer studenter, menar Andersson.

Nu spekuleras det vilt kring händelsen. Vissa tror att det rör sig om ett terrordåd, andra menar att det är ett fullföljt hot mot en av restaurangens ägare. Inga svenskar ska ha skadats i attacken, skriver DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!