Mamma knivmördad utanför hem

Tvåbarnsmamman höggs ned utanför sitt hem – medan barnen var hemma.


Det var i norska Bodø i går som tvåbarnsmamman Ann-Mari Solås brutalt knivmördades utanför sitt hem. Solås satt och rökte på trappan utanför huset när en man gick förbi och högg ned henne med en kniv.

Allt tyder på att Solås blev offer för en gärningsman med en allvarlig psykisk störning. Mannen hade sedan tidigare varit inlagd på institutioner och hade för några månader sedan slutat ta sin starka medicin.

– Han har varit inlagd tre gånger på Bodø psykiatriska sjukhus och har gått på starka mediciner – som han har slutat att använda för några månader sedan, han ville inte gå upp i vikt, säger mannens advokat Nils Aga, enligt Dagbladet.

Mannen kunde gripas kort efter dådet och har under dagen suttit i förhör. Aga menar att den 43-årige mannen hörde röster som tvingade honom att mörda någon. Han har erkänt och tagit sitt fulla ansvar för det inträffade.

Familj och vänner är nu chockade över det inträffade och Solås två barn har spenderat dagen med att prata om det som hänt, skriver Dagbladet.

– Hon var en solstråle, en fantastisk kvinna. Ann-Mari var en omsorgsfull person som satte sina närmaste framför allt annat, säger Solås vännina, Linda Heningsen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!