30 ton godis hittades av danska livsmedelsverket.
1 av 4
30 ton godis hittades av danska livsmedelsverket. - Foto: TT Bild
I källaren fanns två personer som packade om godiset.
2 av 4
I källaren fanns två personer som packade om godiset. - Foto: TT Bild
Det var tänkt att säljas.
3 av 4
Det var tänkt att säljas. - Foto: TT Bild
Som tur var hann de aldrig skrida till verket.
4 av 4
Som tur var hann de aldrig skrida till verket. - Foto: TT Bild

30 ton smutsigt godis hittades i källare – skulle säljas

Godiset var gammalt och förvarades i en källare när det hittades i Valby utanför Köpenhamn. Men det skulle inte slängas – i stället jobbade två personer med att packa om godiset för att sedan sälja det.


Danska livsmedelsverket, Fødevarestyrelsen, hittade 30 ton gammalt godis i en källare i Valby utanför Köpenhamn, rapporterar danska TV2.

Men det skulle inte slängas. När det hittades höll i stället två personer på att packa om godiset men målet att sälja det i nya förpackningar.

Och det var verkligen tur att de inte han fullfölja sin plan. Källaren ska ha varit riktigt snuskig, och de som packade godiset ska endast ha haft spannar att uträtta sina behov i.


Bildkälla: TT Bild

Søren Jensen på Fødevarestyrelsen berättar att det här fyndet inte är speciellt ovanligt.

– Tyvärr händer det ganska ofta, där vi hittar godis som lagras och hanteras på ett sådant här sätt. Ungdomarna som packade om godiset har inte kunnat tvätta händerna, så det har kommit både kolibakterier och andra bakterier på godiset, säger han till TV2.

/
/
/
Ton
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.