Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brutal film verkade innehålla försvunna 15-åriga Kayla: "Gav mig rysningar"

- 12/10/2016, 13:13
15-åriga Kayla Berg försvann 2009.
1 av 4

15-åriga Kayla Berg försvann 2009.

FBI/Faksimil Youtube

En video på Youtube väckte hopp om att kunna lösa fallet.
2 av 4

En video på Youtube väckte hopp om att kunna lösa fallet.

FBI

Efter att videon gått viral igen började polisen utreda filmen.
3 av 4

Efter att videon gått viral igen började polisen utreda filmen.

Faksimil Youtube

Det visade sig att den var fejk.
4 av 4

Det visade sig att den var fejk.

Faksimil Youtube

En film som påstår sig visa den försvunna Kayla Berg, 15 år, har blivit viral de senaste dagarna. Men polisen säger att den inte är äkta.

Polisen i Antigo återupptog nyligen ett fall på en försvunnen tonåring, Kayla Berg, som försvann 2009.

Fallet återupptogs då polisen fick tips om en oroväckande film på Youtube döpt "Hi Walter! I got a new gf today!". Filmen har förbryllat polisen, skriver New York Daily News.

– Det lät och såg ut som henne. Det gav mig rysningar, berättar Kaylas mamma Hope Sprenger till WAOW-TV.

Kayla var 15 år när hon försvann i samband med att hon släpptes av hos sin pojkvän, i augusti 2009. I oktober samma år laddades filmen upp och visade hur en man höll en tjej fången i sitt badrum. Tjejen hade munbindel och var bunden, och skrek.

Enligt Kaylas mamma hade flickan i filmen kläder som liknar de som Kayla hade när hon försvann.

Filmen fick ny spridning när en användare på Imgur postade videon och drog kopplingar till Kayla. Enligt användaren ska polisen ha varit omedvetna om videon och tagit en närmre titt – i hopp om att den skulle kunna ge en lösning på Kaylas försvinnande. Under tisdagen togs filmen ner från YouTube.

Posten på Imgur har väckt stor uppmärksamhet. Analysen av videon nådde över en miljon visningar innan klippet togs bort.

Polischefen Eric Roller bekräftade att videon hade lett till en fortsatt utredning, och lyckades identifiera en person i videon. Men efter en intervju har de kunnat utesluta att personen är inblandad.

– Vi har tagit emot många tips på vilka som skulle ha kunnat setts i videon, säger Roller till New York Daily News.

Efter att ha identifierat personerna i videon visade det sig att filmen var 100 procent falsk och hade producerats i syfte att publiceras på YouTube. Personerna i videon är i själva verket skådespelare som brukar synas i 2150Studios YouTube-kanal, skriver New York Daily News.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Ben som försvann när han var 21 månader. Nu har polisen fått in tips som kan leda till att fallet blir löst.