Mat skulle låsa upp sin bil – då hade hans nya iPhone 7 exploderat

- 23/10/2016, 12:23 -
Mats telefon exploderade säger han.
1 av 6

Mats telefon exploderade säger han.

7News

Den låg i hans varma bil.
2 av 6

Den låg i hans varma bil.

7News

Och såg ut så här efteråt.
3 av 6

Och såg ut så här efteråt.

7News

Inlindad i byxor.
4 av 6

Inlindad i byxor.

7News

Mat.
5 av 6

Mat.

7News

Flera bilder på exploderande iPhone-telefoner har spridits och visat sig vara falska.
6 av 6

Flera bilder på exploderande iPhone-telefoner har spridits och visat sig vara falska.

Imgur

Det är kanske inte bara är Samsung-telefoner som exploderar. Mat säger att hans telefon exploderade när han återvände från en surftur.

På stranden så exploderade Mat Jones nya iPhone 7 i hans bil. Det är vad som verkar ha hänt i alla fall. Han säger att den låg inlindad i kläder och när han återvände till bilden så var den riktigt skadad.

Det börjar alltså likna en Galaxy Note 7-situation fast i mycket mindre skala då flera telefoner bevisligen exploderat och återkallats av Samsung.

För australienska 7 News berättar han att det med all säkerhet var telefonen som orsakade branden och att han inte använt några billiga laddare eller tillbehör till sin nya mobil.

Här kan ni se en bild på brinnande kläder och telefon:

Faksimil 7News

Fortsättningsvis berättar surfaren Mat att alla fönster i bilen, som var parkerad i New South Wales i Australien, var helt svarta när han återvände och att telefonen "smälte och brände upp byxorna".

Det finns än så länge inga konkreta bevis för att det var just telefonen som orsakade branden. Tidigare har det spridits flera bilder på exploderade telefoner. De flesta har redan bevisats vara falska via Mashable, som den här bilden som spridits på Imgur:

Imgur

Möjliga anledningar till att en telefon exploderar är att ladda den alldeles för länge eller att den skadats svårt. Risken blir större om den ligger i ett väldigt varmt rum, exempelvis i en bil på en australisk stad. Tänk på det här när du har köpt en ny telefon för att fortfarande ha kvar garantin.

Om du är orolig och har mycket pengar kan du köpa första versionen av iPhone för 50 000 kronor.

Apple har fått information om vad som hänt med Mat Jones telefon och ska undersöka händelsen, skriver Mashable.

Läs också om hur mycket iPhone 7 egentligen borde kosta – eller 11 detaljer du säkert missat i senaste iPhone-uppdateringen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fullmatade nyheter från hela världen.

Är du rädd för exploderande telefoner?