Ledare för mexikansk knarkliga fast

En av de mest efterspanade brottslingarna i Mexiko har gripits.


Vicente Carrillo Leyva, en av de mest efterspanade brottslingarna i Mexiko, har gripits, meddelade federala åklagare på torsdagen.

Carrillo Leyva är en av de högsta ledarna i den så kallade Juarez-kartellen - en av många mexikanska knarkligor som bekämpar varandra i ett blodigt krig om de inkomstbringande narkotikaleveranserna till avnämare i USA. I förra veckan utlyste Mexikos regering en belöning på två miljoner dollar för ligaledarens gripande. Också för 23 andra ligaledare utlystes samma belöning.

Enligt polischefen Rodrigo Esparza blev Carrillo Leyva upptäckt i huvudstaden Mexico City när han motionerade i en park inte långt från bostaden. 32-åringen visades upp för pressen klädd i vit träningsoverall.

Juarez-kartellen har fått sitt namn efter landets hårt våldsdrabbade stad Ciudad Juarez vid gränsen till USA. Carrillo Leyva är son till kartellens forne ledare, den omsusade Amado Carrillo Fuentes som dog 1997 då han med hjälp av plastikkirurgi försökte ändra sitt utseende.

Bara i år har över tusen människor dödats i Mexiko i brott som sannolikt är kopplade till kampen om narkotikahandeln. Fjolårssiffran var över 5 300 dödade.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!