Tunnaste glaciären någonsin

Allt minde ny is på Arktis gör att glaciärens yta minskar.


Istäcket på Arktis fortsätter att minska. Tidigare har sommarens smältningar ersatts av ny is på vintern. Den nya isen har sedan överlevt flera avsmältningsperioder. Mätningar som redovisades av Nasa under måndagen visade att den äldre isen, den som är äldre än två år, minskat. Sedan det tidiga 80-talet andelen gammal is minskat från cirka 35 procent till ungefär tio procent av all is.

Även istäckets yta minskar. Årets vinteristäcke är ett av de fem minsta som uppmätts i Arktis och de sex minsta har alla uppmätts de senaste sex vintrarna, skriver DN .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.

Totalstopp i trafiken – masskrock på riksväg 55

En krock mellan tre personbilar har skett på riksväg 55, söder om Flen. Enligt uppgifter från polisen handlar det om fem inblandade personer.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.